HOME  |  Projecten  |  Stationsgebied

Stationsgebied

In maart is gestart met de werkzaamheden in het stationsgebied Driebergen-Zeist, waaronder de aanleg van een nieuw busstation en een nieuw busplein. Het busplein krijgt meerdere ‘perrons’ en een wachtruimte voor buschauffeurs.

Fietsenstallingen vervallen

Enkele fietsenstallingen aan de 'Driebergse zijde' van het station zijn niet meer in gebruik. Ook sluit vanaf dinsdag 27 juni een gedeelte van de stalling aan de 'Zeister zijde' nabij de spoorwegovergang. BAM heeft een tijdelijke (bewaakte) fietsenstalling gebouwd in het pand aan de Stationsweg 13. Je kunt je fiets in deze tijdelijke stalling of in één van de overige fietsenstallingen ten noorden van het station stallen. Houd in het begin rekening met 10 minuten extra reistijd, om te wennen aan de nieuwe situatie.

Autoparkeerplaatsen sluiten

Vanwege de werkzaamheden moeten de P+R-locaties Odijkerweg en Hoofdstraat maandag 26 juni leeg zijn. Vanaf dinsdag 27 juni worden achtergebleven auto’s weggesleept. In dat geval kunt u contact opnemen met Bergingsbedrijf Hoogenraad, (0343) 45 13 77.

Tijdelijke P+R

Om voldoende parkeergelegenheid te creëren rondom het station is er een tijdelijke P+R ingericht aan de Hoofdstraat tegen de A12  Hier komt een voorziening voor elektrische laadpalen met twee aansluitpunten. Deze tijdelijke parkeerlocatie blijft in gebruik tot de nieuwe parkeergarage aan de nieuwe Stationsweg eind 2017 open gaat. Vanaf het tijdelijke parkeerterrein kan de treinreiziger via een voetpad naar het station (circa 7 minuten) lopen.

Vragen of klachten?

Voor vragen en klachten die met de inrichting van het stationsgebied Driebergen-Zeist te maken hebben kunt u uitsluitend contact opnemen met Omgevingsmanager Jorien Batterink van BAM. Dit kan 24 uur per dag.

Veel meer informatie vindt u op www.stationdriebergenzeist.nl