HOME  |  Projecten  |  Stationsgebied

Stationsgebied

In maart is gestart met de werkzaamheden in het stationsgebied Driebergen-Zeist, waaronder de aanleg van een nieuw busstation en een nieuw busplein. Het busplein krijgt meerdere ‘perrons’ en een wachtruimte voor buschauffeurs.

Afsluiting en omleiding Hoofdstraat/Driebergseweg 28 - 29 augustus

Vanaf maandag 28 augustus (20.00 uur) tot en met dinsdag 29 augustus (05.00 uur) wordt de Hoofdstraat/Driebergseweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid omdat een asfaltdeklaag wordt aangebracht. Aanwonenden en bedrijven blijven wel bereikbaar.

Fietsers Zeist-Driebergen via oostzijde Hoofdstraat

Fietsers die van Zeist naar Driebergen willen, moeten bij de kruising Odijkerweg/Breullaan oversteken naar de oostzijde van de Hoofdstraat. Op dit kaartje staat de tijdelijke fietsroute.

Sluiting fietsenstalling Odijkerweg vanaf 2 september

De fietsenstalling aan de Odijkerweg gaat dicht per 2 september a.s. Fietsen die er dan nog staan, worden verwijderd. Dit terrein aan de noordwestzijde van station Driebergen-Zeist (Odijkerweg) is nodig voor de bouwwerkzaamheden van het nieuwe station. U kunt uw (brom)fiets in één van de andere beschikbare stallingen plaatsen: aan de zuidzijde van de Stationsweg of in de stalling die vanaf 1 september geopend wordt naast het nieuwe busstation.

Is uw fiets verwijderd? Neem dan contact op met (0343) 56 56 00.

Tijdelijke P+R

Het is niet meer mogelijk in de directe nabijheid van het station uw auto te parkeren. Er is een tijdelijke P+R ingericht aan de Hoofdstraat tegen de A12  Hier is ook een voorziening voor elektrische opladen. Deze tijdelijke parkeerlocatie blijft in gebruik tot de nieuwe parkeergarage aan de nieuwe Stationsweg eind 2017 open gaat. Vanaf het tijdelijke parkeerterrein kan de treinreiziger via een voetpad naar het station (circa 7 minuten) lopen.

Hoogste punt Stationsgebied bereikt

Met het plaatsen van de tijdelijke liftvoorziening is het hoogste punt van de bouw van station Driebergen-Zeist bereikt. De liftschacht is 13 meter hoog. Aan de andere kant van het spoor komt een tweede lift. Tussen beide liften komt een traverse. Deze loopbrug en liften worden vanaf begin oktober dit jaar in gebruik genomen als vervanging van de voetgangerstunnel onder het spoor. De tijdelijke loopbrug en liften blijven in gebruik totdat het nieuwe station klaar is.

Vragen of klachten?

Voor vragen en klachten die met de inrichting van het stationsgebied Driebergen-Zeist te maken hebben kunt u uitsluitend contact opnemen met Omgevingsmanager Jorien Batterink van BAM. Dit kan 24 uur per dag.

Veel meer informatie vindt u op www.stationdriebergenzeist.nl